logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

Команда ЦНАПу відвідала Рівненський центр профтехосвіти Рівненського обласного центру зайнятості

Команда ЦНАПу відвідала Рівненський центр профтехосвіти Рівненського обласного центру зайнятості

29 червня команда Центру надання адміністративних послуг у місті Рівному на запрошення начальника Управління реалізації політики зайнятості Рівненського обласного центру зайнятості Тетяни Новорок та заступника директора Рівненського центру ПТО ДСЗ із навчально-виробничої роботи Руслани Бодренко відвідала Рівненський центр професійно-технічної освіти Рівненського обласного центру зайнятості.
Під час візиту ознайомилися з особливостями функціонування Центру, напрямками його професійної діяльності та обговорили ключові механізми взаємодії щодо працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, ветеранів, а також шляхи інформування представників бізнесу щодо виплат компенсацій на оплату праці окремих категорій громадян.
Сьогодні значна кількість дорослих людей не може працевлаштуватися у зв’язку з тим, що раніше набуті професійні знання та навички застаріли і не відповідають вимогам часу. Виникає потреба у подальшому навчанні та перенавчанні і цьому сприяє Державна служба зайнятості, яка допомагає безробітним підвищити рівень професійної кваліфікації та отримати нову професію.
Наявність сучасної матеріально-технічної бази Центру, яка постійно оновлюється, дає можливість готувати таких кваліфікованих робітників, знання та навички яких краще задовольняють потреби роботодавців.
Розгалуженість навчальної бази РЦПТО ДСЗ, наявність навчальних відділень та навчально-консультаційного пункту в п’яти районах області, робить професійне навчання доступним для безробітних людей у віддалених районах нашого регіону.
Навчання здійснюється за курсовою формою, що дає можливість безробітним за стислий термін опанувати професію або підвищити свою кваліфікацію. В залежності від складності професії тривалість навчання становить від 1 до 9 місяців.
Під час зустрічі значну увагу приділили темі грантових програм. Ці програми є дієвою допомогою від держави для відновлення, створення власної справи з нуля, реалізації амбітних проєктів, генерування нових робочих місць та здобуття потрібних на ринку праці спеціальностей.
Щиро дякуємо за співпрацю та чудову можливість побачити як на високому рівні мешканці нашої територіальної громади опановують сучасні та затребувані професії.

 

 

 

 

 

 


Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua