logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

Відзначення 9 травня у Рівному розпочалося з вшанування "Загиблих за Україну"

Відзначення 9 травня у Рівному розпочалося з вшанування

Відзначення 73 річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Рівному громада міста, а також запрошені на урочистості ветерани розпочали з традиційного покладання квітів до пам'ятного знаку "Загиблим за Україну", що розташований поруч із будівлею Рівненської міської ради.

Очільник міста Володимир Хомко та голова обласної державної адміністрації Олексій Муляренко, керівники установ та організацій спільно поклали до пам'ятника кошики квітів, оформлених у національних кольорах України і звернулися до громади та присутніх ветеранів другої світової, з запрошенням взяти участь у мітингу з вшанування перемоги над нацизмом на військовому меморіалі на кладовищі "Дубенське".

Під час мітингу – реквієму на військовому кладовищі, міський голова Рівного Володимир Хомко звернувся до громади Рівного з такими словами: «Дорогі ветерани! Шановні рівняни та гості міста! Традиційно, щороку 9 травня ми зустрічаємося на цьому меморіалі щоб вшанувати пам'ять тих, хто здобував перемогу у Другій світовій війні, тих хто віддав здоров’я та життя на фронті, чи в партизанських загонах, хто допомагав у тилу своєю титанічною працею, зазнав тортур у концентраційних таборах і полоні.

Можна по різному оцінювати аспекти цієї війни, але не можна не визнати одного факту, якби не було цієї перемоги над німецьким нацизмом – не було б більше нічого, не було б ні України, а можливо і  Українців.

Шановна громадо! Сьогодні наш святий обов’язок передати наступним поколінням - пам'ять про ті страшні дні війни і дні героїзму нашого народу, адже війна не оминула жодну українську родину.  Пам’ятаємо про це назавжди.

На жаль, час невблаганний. Після Другої світової війни у Рівному проживало декілька тисяч  ветеранів та визволителів нашого міста. Ще у 2000 році на парад вийшли понад півтори тисячі ветеранів, які пройшли військовими шляхами та 50 визволителів нашого міста. На жаль, з останнім із них,  92-річним Андрієм Моїсеєнком ми попрощалися два роки тому.

Насьогодні  у Рівному проживає 125 ветеранів Другої світової війни, кожному із яких понад 90 років.

Дорогі ветерани! Разом із всіма земляками, я схиляю свою голову перед Вами і вашим героїчним подвигом. Бажаю Вам здоров’я, довголіття та щирої поваги від рівнян. Слава Вам! Слава Україні!

Більше ФОТО


Ключові слова Рівне вітання мер міста

Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua