logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

У Рівному стартували Дні сталої енергії

У Рівному стартували Дні сталої енергії

 

У програмі проведення (4 і 5 жовтня) передбачено чимало подій, присвячених енергоефективності та енергозбереженню.

А на старті у сесійній залі Рівнеради відбулася тематична прес-конференція за участю заступника міського голови Сергія Васильчука, експерта з енергоефективності ГО "Екоклуб" Дмитра Сакалюка та представників компаній, що працюють у сфері альтернативної енергетики.

 

 

Нагадаємо, у 2012 році Рівне вступило до Асоціації «Енергоефективні міста України» та приєдналося до Загальноєвропейської ініціативи «Угода мерів», взявши на себе зобов’язання щодо зменшення на своїй території викидів вуглецю до 2020 року.

За словами Сергія Васильчука, за планом дій сталого енергетичного розвитку Рівного, затвердженого у квітні 2016 року, передбачена реалізація 60 заходів та проектів на загальну суму майже 2 мільярди гривень. Що відтак дозволить скоротити викиди вуглецю на 134,5 тис.т./рік (20,1% від базового 2010 року).

 

 

Крім того, у місті діють програми, спрямовані збереження енергетичних ресурсів у бюджетній та житлово-комунальній сферах. На сьогодні у Рівному приладами обліку тепла оснащені 99% будинків із централізованим опаленням. За 2011-2017 роки реалізовано 363 проекти на загальну суму 123 мільйони 800 тисяч гривень, з яких 287 – енергоефективні (утеплення фасадів та покрівель, заміна вікон та дверей, реконструкція мереж, встановлення засобів обліку тощо).

На 2018 рік затверджено до реалізації 77 проектів енергозберігаючого напрямку на суму понад 53 мільйони гривень.

 

 

Відповідно до Програми на відшкодування відсотків за кредитами на енергозберігання, за 2017 рік можливістю скористалися 1017 рівнян, яким відшкодовано 369 тисяч гривень. Також реалізуються проекти з термомодернізації багатоквартирних будинків. Цьогоріч таких 53, загальна сума відшкодування за ними складе близько 17 мільйонів гривень.

 

 

У бюджетній сфері міста обліковується за допомогою лічильників 100% теплової енергії. В результаті комплексних заходів споживання газу теплопостачальними підприємствами скоротилося порівняно з 2010 роком на 43%, а населенням – на 33%.

 

 

Із залученням кредитних коштів в Північній Екологічній Фінансовій Корпорації НЕФКО здійснені енергоефективні заходи у ЗОШ №18 та ЗОШ №27.

 

 

Також за рахунок інвестиційних коштів реалізований проект з розміщення системи збору та утилізації біогазу з подальшим виробництвом електроенергії на полігоні твердих побутових відходів.

Джерело


Ключові слова Рівне розвиток співпраця

Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua