logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

Паспорти рівнянам видаватимуть у ЦНАПі: коли, як і за скільки

Паспорти рівнянам видаватимуть у ЦНАПі: коли, як і за скільки

Уже з першого липня рівняни зможуть подати документи на видачу паспортів у рівненському ЦНАПі. Мова як про внутрішні документи, так і закордонні біометричні, які дозволять безвізові туристичні подорожі у три десятка країн ЄС. Зараз в установі тривають активні ремонтні роботи з облаштування паспортного сервісу. Його оснастять найсучаснішим обладнанням, а на обслуговування одного клієнта витрачатимуть до півгодини. Іван Марчук із подробицями.


Рівненський регіональний ЦНАП. Щодня тут обслуговують до тисячі клієнтів і надають дві сотні різноманітних послуг. Зовсім скоро роботи іще додасться.


Спільний проект Євросоюзу та місцевої влади вартістю в понад два мільйона гривень реалізовуватимуть у цьому приміщенні, тут ще кілька тижнів триватимуть ремонтні роботи. У підсумку все виглядатиме приблизно так: паспортний сервіс обладнають новими меблями та технікою, для роботи з клієнтами планують збільшити й штат, зараз підібрані люди уже проходять навчання.


Віталій Герман, заступник міського голови Рівного:


"Ми вивчили усі найкращі практики України у цій сфері, ми були в Києві, Львові, Луцьку, і представляємо той проект, який дійсно розроблений з урахуванням усіх цих напрацювань і кращих практик. В Луцьку запровадили нещодавно, але в нас набагато кращі і комфортніші умови будуть, і сервіс - це однозначно. Бо я знаю, як в Луцьку, там стіл, парасолька і фотоапарат".


Натомість у рівненському ЦНАПі фото робитимуть у спеціально облаштованих кабінках, аби клієнт міг почуватись вільніше. Зараз тут розробляють логістику так званої швидкої подорожі відвідувача: від реєстрації в електронній системі керування чергою і до проходження усіх технічних нюансів.


Юлія Шигорева, керівник ЦНАПу:


"Близько 30-ти хвилин. Але це спочатку. Далі ми будемо систематизувати всі процеси, оптимізувати їх і я думаю, що це буде хвилин 20. Закуплено 5 автоматизованих робочих місць, це техніка, яка працює з внесенням даних до ЄДДР. Також ЄС виділив додаткові кошти в рамках економії і ми плануємо ще й шосту робочу станцію. Дороговартісне дуже обладнання "
У ЦНАПі усі охочі зможуть тільки подати документи, а згодом - забрати паспорт. Рішення про його видачу прийматимуть у тій такі міграційній службі, самі біометричні книжечки та ID-картки виготовлятимуть у Києві. Термінів буде традиційно два: звичайне оформлення за 20 робочих днів і пришвидшена процедура за 7 днів.


Юлія Шигорева, керівник ЦНАПу:


"Паспорт громадянина України нетерміновий коштуватиме 279 гривень, терміновий - 366 гривень. А паспорт для виїзду за кордон звичайний коштуватиме 557,32 гривень, за 7 робочих днів - 810,32 гривень".


Облаштування паспортного сервісу планують завершити орієнтовно 20-го червня, тоді ж почнуть попередню реєстрацію клієнтів. Усе це для того, аби зменшити черги в міграційній службі. Там, до слова, після відкриття фронт-офісу у ЦНАПі прийом заявок від охочих з'їздити за кордон не припинятимуть.



Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua