logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

Призначення допомоги при народженні дитини

Призначення допомоги при народженні дитини

Допомога при народженні встановлена державою з метою створення належних умов для повноцінного утримання й виховання дітей та надається одному з батьків дитини (опікуну), який постійно проживає разом з дитиною.

📌Коли потрібно звернутися?

Упродовж 12 місяців з дня народження дитини. У разі протермінування зазначеного періоду, право на отримання допомоги втрачається.

📌Кому потрібно звернутися?

Допомога при народженні зараховується до страхового стажу, тож оформляти допомогу потрібно на одного із батьків, хто буде здійснювати догляд за дитиною.

📌Куди потрібно звертатися?

✅За особистим зверненням в ЦНАП, якщо батьки фактично проживають або зареєстровані у місті Рівному.

✅ Самостійно через офіційний вебсайт Мінсоцполітики.

✅Поштою. Якщо батьки дитини зареєстровані у місті Рівному, але виїхали за кордон і там народили дитину, необхідно надіслати документи за адресою: вул. Соборна, 12 (Департамент соціальної політики).

✅В рамках комплексної електронної публічної послуги «єМалятко» шляхом подання батьками заяви про державну реєстрацію народження та внесення до такої заяви відомостей, необхідних для призначення допомоги при народженні.

📌Які документи необхідно подати?

✅Паспорт та реєстраційний номер облікової картки платника податків. У разі подання паспорта зразка від 2016 року (ID-картки) додається довідка про реєстрацію місця проживання.

✅Свідоцтво про народження дитини.

✅Довідку з реквізитами банківського рахунку, який відкритий для отримання соціальних виплат.

📌Який розмір допомоги призначається?

Допомога надається у розмірі 41280грн. Виплата здійснюється одноразово у сумі 10320 гривень, а решта коштів виплачується у розмірі 860 гривень кожного місяця до досягнення дитиною 3 років.


Ключові слова Рівне ЦНАП

Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua