logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

Досяг чотирнадцятирічного віку – отримай паспорт громадянина України!

Досяг чотирнадцятирічного віку – отримай паспорт громадянина України!

Друзі, кожен громадянин України, який досяг чотирнадцятирічного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України.

Враховуючи, що більшість учнів, після закінчення школи, планують продовжити навчання у вищих навчальних закладах, але перед тим потрібно здати зовнішнє незалежне оцінювання. У переліку документів на реєстрацію для здачі зовнішнього незалежного оцінювання, зазначено наявність паспорта громадянина України у вигляді ID-картки, і лише для окремої категорії громадян передбачено інший перелік документів для реєстрації у зовнішньому незалежному оцінюванні.

Розглянемо одні з головних причин оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки по досягненню 14-річного віку:

  • Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання;
  • Виготовлення закордонного паспорта;
  • Участь у спортивних змаганнях.

У Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному можна скористатися послугою ID-14 2в1: оформлення паспорта громадянина України при досягненні особою 14-річного віку з одночасним присвоєнням реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Для отримання послуги ID-14 2в1, необхідно звернутися до Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному з наступним переліком документів:

  • свідоцтво про народження ;
  • паспорт громадянина України одного з батьків;
  • ідентифікаційний номер (за наявності) або згода дитини на присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • довідку про реєстрацію місця проживання.

Звертаємо увагу, що виготовлення паспорта громадянина України вперше, особі, яка досягла 14-річного віку є безкоштовним. Термін виготовлення паспортного документа 20 робочих днів.

#ми_частина_змін


Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua