logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

Реєстрація місця проживання дитини, яка не досягла 14 років!

Реєстрація місця проживання дитини, яка не досягла 14 років!

 

Відносини, що виникають у сфері реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання, регулюються Законом України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» (далі – Закон) та Правилами реєстрації місця проживання, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 року №207 (далі – Правила).

Статтею 6 Закону передбачено, що батьки або інші законні представники зобов’язані зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження. Реєстрація місця проживання особи здійснюється в день подання особою документів.

Для реєстрації місця проживання дитини, яка не досягла 14 років, батьки або її представник подає органу реєстрації:

  • письмову заяву;
  • документ, до якого вносяться відомості про місце проживання. Якщо дитина не досягла 16-річного віку, подається свідоцтво про народження;
  • квитанцію про сплату адміністративного збору.

 

Згідно з пунктом 18 Правил у разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами місце проживання дитини, яка не досягла 14 років, реєструється разом з одним із батьків за письмовою згодою другого з батьків у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди другого з батьків (крім випадків, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або рішенням органу опіки та піклування).

Слід зазначити, що реєстрація місця проживання дитини, яка не досягла 14 років, здійснюється без згоди власника житла.

Крок за кроком будуємо безпечне, сучасне європейське сервісне місто орієнтоване на потреби громадян!
Рідне місто починається з тебе!


Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua