logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

Понад два десятки ЦНАПів на Рівненщині спростили життя мешканцям області

Понад два десятки ЦНАПів на Рівненщині спростили життя мешканцям області

 

З початку року ЦНАПи надали понад 300 тисяч послуг

 

Лише за перше півріччя цього року 22 ЦНАПи області надали 303 тисячі адміністративних послуг. А це майже на 40 тисяч сервісів більше за аналогічний період минулого року, повідомляє Рівненська ОДА.

За словами директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської облдержадміністрації Костянтина Мокляка, в області утримується позитивна тенденція до збільшення та розширення кількості послуг.

- З 2018 року Рівненщина є учасником Програми «U-LEAD з Європою». Вона передбачає створення нових або модернізацію чинних ЦНАПів. Тож, у її рамках в області заплановано осучаснити 5 тих центрів, які вже працюють. Серед них приміщення в об’єднаних громадах з центрами у Радивилові, Вараші, Милячах та Клевані, а також у місті Дубно. В окремих з них облаштують віддалені робочі місця. Окрім того, заплановано створити 17 нових центрів, — коментує Костянтин Мокляк.

Це дасть можливість ще більше наблизити адміністративні послуги до мешканців, у тому числі й з віддалених населених пунктів громад, зробити їх доступними та якіснішими.

Серед найпотужніших залишається Центр надання адміністративних послуг у Рівному.

У департаменті відзначають, що особливу увагу Програма «U-LEAD з Європою» приділяє розширенню переліку послуг, зокрема з державної реєстрації актів цивільного стану, прав на нерухомість, землю, місця проживання та надання паспортних послуг.

Важливими є й сервіси, що стосуються соціального захисту – призначення державних допомог, житлових субсидій, пенсійних адміністративних послуг тощо.

Разом з тим, налагодження ефективної системи надання адмінпослуг – це ще й додаткові кошти, якими наповнюються бюджети. Адже від надання окремих сервісів адміністративний збір зараховується до місцевої казни.

 

Джерело


Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua