logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

В Україні з’явиться перше турбо-кільце

В Україні з’явиться перше турбо-кільце

В Рівному з’явиться перше в Україні турбо кільце.
Як повідомив заступник міського голови Рівного Віталій Герман, розглядалося чотири варіанти облаштування перехрестя. Аналіз запропонованих варіантів проводила компанія «A + S UKRAINE», що займається аналізом транспортно-інвестиційного моделювання. За допомогою спеціальної програми фахівці компанії моделюють варіанти поведінки водіїв на дорозі і кількість ДТП, які можуть статися, а також пропускну здатність. За результатами аналізу найкращим варіантом для аварійного перехрестя стало турбо-кільце діаметром 60 метрів.

 Справа за депутатами. Саме їм належить вирішити долю аварійної розв'язки і знайти кошти на її будівництво.  

Перехрестя вулиць Макарова-Дубенська - один з найбільш аварійних ділянок Рівного. З квітня 2016 по травень 2018 року тут було зафіксовано 32 ДТП, в тому числі і зі смертельними наслідками. Зокрема, в квітні-грудні 2016 року тут відбулося 6 ДТП, в одному з яких загинула людина, в 2017 році в 18 ДТП загинуло двоє людей. За перші п'ять місяців поточного року на перехресті сталося вісім аварій з п'ятьма потерпілими.


Відповідно до визначення, прописаним в будівельних нормах, турбо-кільце - це вид кільцевої розв'язки зі спіральними смугами руху. Такий вид кільцевої розв'язки рекомендується використовувати для зменшення ризику конфлікту, підвищення безпеки руху та збільшення швидкості проходження розв'язки.

 

Джерело


Ключові слова Рівне

Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua