logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

В Україні хочуть заборонити тимчасові автостоянки на тротуарах

В Україні хочуть заборонити тимчасові автостоянки на тротуарах

Заступник міністра регіонального розвитку України Лев Парцхаладзе заявив, що однією з важливих змін під час оновлення ДБН щодо вулиць і доріг стала норма заборони проектування автостоянок на тротуарах.

Про це Парцхаладзе написав на своїй сторінці у Facebook.

Проблема хаотичних парковок сьогодні зростає з кожним днем і стає актуальною вже не тільки для Києва, а й для багатьох інших великих міст України. По-перше, це значно ускладнює дорожній рух і спричиняє додаткові затори, а, по-друге, і найважливіше – створює небезпеку та незручності для руху пішоходів,
– зазначив заступник міністра.

Він додав, що однією із важливих змін під час оновлення Державних будівельних норм щодо вулиць і доріг стала норма заборони проектування автостоянок тимчасового зберігання, зокрема, на тротуарах. Це, на його думку, сприятиме підвищенню безпеки у пішохідних зонах, а також мінімізує можливі аварії за участю пішоходів.

Окрім цього Парцхаладзе наголосив, що згідно з новим ДБН, також не допускається проектування парковок на проїзних частинах, де це буде значно заважати руху автомобілів. Наприклад, на вузьких дорогах зі смугою для громадського транспорту або на великих розв’язках магістралей.


Джерело


Ключові слова None

Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua