logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

Уляна Супрун поділилася своїми враженнями про рівненську медицину

Уляна Супрун поділилася своїми враженнями про рівненську медицину

Міністр охорони здоров'я покинула Рівне вчора вже після закінчення робочого дня, проте того ж вечора на її сторінці у Фейсбуку вже була оцінка побаченого у Рівному.

 "Сьогодні відвідала Рівне. Враження дуже позитивні. Місто і область давно і серйозно готувалось до старту кампанії «Лікар для кожної сім’ї». Помітно тісну співпрацю управлінських команд усіх рівнів і це дуже тішить. Загалом в області підписано декларації з більше ніж 16% населення.

   Почала з візиту у ЦПМСД «Центральний» з найбільшою кількістю підписаних декларацій. Відразу декілька важливих деталей:
- черги відсутні. Громадяни можуть спокійно зареєструватись на певний час і прийти підписати декларацію;
- інформацію в систему вносять уповноважені особи чи медсестри, поки лікарі працюють з пацієнтами;
- усі кабінети з ноутбуками і принтерами, потік пацієнтів рухається дуже оперативно і без затримок

   «Ми пройшли точку неповернення» з вуст лікарів звучить надихаюче.

   Далі були робочі зустрічі з командою ОДА та міста Рівне і спілкування з регіональними медіа. Дуже відчутна потужна інформаційна робота проведена департаментами охорони здоров‘я: від наповнення сайтів органів влади необхідною інформацією і регулярними прес-заходами до підписання декларацій керівництвом області та обласного центру під пильною увагою ЗМІ.

   На зустрічі дізналась про дуже показові кейси включення місцевої влади, лікарської спільноти та народних депутатів Рівненщини з метою підготовки та втілення трансформації системи охорони здоровя на первинній ланці.

   З напрямків на які варто звернути увагу - підсилення комунікації та залучення громадян до участі у програмі «Доступні ліки». Цікаво, що у місті Рівному за показниками однієї з найбільших мереж аптек - 30% ліків, які є учасниками програми, купуються мешканцями міста за власні кошти. Цей показник треба знижувати і тут найважливіше - комунікація з населенням.

Наприкінці червня - на початку липня у місті має запрацювати новий ангіограф, встановлений у рамках урядової програми розвитку мережі кардіоцентрів.

Загалом враження від побаченого та почутого під час робочих зустрічей позитивні. Відчувається бажання працювати і злагодженість - це дуже важливо для ефективного втілення змін. Це бажання підтвердила зустріч з представниками пацієнтських організацій, якою завершила візит.

   Будемо пильно стежити за успіхами регіону далі і виконувати цінні поради, які сьогодні отримали."

 
 

Ключові слова Рівне уряд

Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua