logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

У День Соборності України рівняни вшанували пам'ять полеглих за Батьківщину

У День Соборності України рівняни вшанували пам'ять полеглих за Батьківщину

День соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Відбулося це в 1919 році.

Офіційно в Україні День соборності відзначають із 1999 року. Свято встановлено в знак великого політичного та історичного значення об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної, соборної української держави.

22 січня у День Соборності України, міський голова Рівного Володимир Хомко спільно із керівництвом облдержадміністрації, обласної ради,  правоохоронних органів, військовослужбовців та громадських організацій віддали шану загиблим героям української держави, котрі боролися за незалежну, соборну, неподільну Україну та поклали квіти до пам’ятного знаку «Загиблим за Україну».

Крім урочистих подій, в Рівненському міському палаці культури «Текстильник» о 17:00 відбудеться святково-концертна програма з нагоди відзначення Дня Соборності України

Джерело


Ключові слова Рівне мер міста

Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua