logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

СПІДВЕЙ: ПІДВЕДЕНО ПІДСУМКИ СЕЗОНУ 2018 (+ФОТО)

СПІДВЕЙ: ПІДВЕДЕНО ПІДСУМКИ СЕЗОНУ 2018 (+ФОТО)

 

Церемонія підведення підсумків спортивного сезону відбулася у "Рівненському обласному краєзнавчому музеї".

Захід, який пройшов 4 грудня, відвідали міський голова Рівного та Почесний Президент "КЛУБУ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ РІВНЕНСЬКОГО СПІДВЕЮ" Володимир ХОМКО та Голова Рівненської облдержадміністрації та Почесний Член "КЛУБУ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ РІВНЕНСЬКОГО СПІДВЕЮ" Олексій МУЛЯРЕНКО. Організацією церемонії нагородження займалися спільно представники краєзнавчого музею та адміністрації "Рівненського міського спортивно-технічного клубу" Рівненської міської Ради.

 

 

2018 рік став поворотним в новітній історії Рівненського спідвею. Завдяки придбанню комплекту нових надувних бортів та встановленню на мототреці спеціальних амортизуючичих (кінетичних) бортів Рівне знову (після 6-річної перерви) повернулося на офіційну спідвейну мапу Європи. Завдяки вищевказаним факторам Рівненський мототрек отримав трирічну ліцензію на проведення офіційних міжнародних змагань та приймав півфінал чемпіонату Європи серед юніорів U21, який отримав позитивну оцінку Європейської трекової комісії за високий рівень організації турніру.

 

 

Загалом же в сезоні 2018 року Рівне приймало 5 міжнародних змагань зі спідвею. Серед них, окрім півфіналу чемпіонату Європи, турніри на «Приз Відкриття Сезону», «Кубок Авто-Мото-Ревю та Меморіал Ігоря Марка», який зібрав зірок Європейського спідвею, 2-й етап Міжнародної Ліги «Speedway Friendship Cup» та турнір на "Приз Закриття Сезону та 100-річчя Незалежності Польщі". Протягом року кращі рівненські гонщики отримували Кубки Голови РОДА.

 

 

 

Протягом сезону гонщики «Рівненського міського спортивно-технічного клубу» брали участь у відкритих міжнародних турнірах за кордоном в особистому, парному та командному заліках. За майстерністю наших спортсменів спостерігали вболівальники з Польщі, Австрії, Німеччини, Голандії, Чехії, Словаччини, Данії, Румунії та Угорщини. Рівненський гонщикМарко Левішин став фіналістом кубку Європи серед юніорів U19 та другий рік поспіль володарем Кубку МАСЕК. 

 

/

 

«Рівненський міський спортивно-технічний клуб» стартував у Міжнародній Лізі «Speedway Friendship Cup», виборовши в підсумку бронзові нагороди в командному та зусиллями Віталія Лисака в особистому заліках. Низку перемог та призових місць здобув і найкращий гонщик двох попередніх років Станіслав Мельничук.

 

 

 

У 2018 році відновлено проведення міських та обласних змагань для юних спортсменів. Учні дитячо-юнацької секції спідвею імені Віктора Чайки стартували не тільки на Рівненському мототреці, але й двічі побували за кордоном, провівши тренування на класичних та міні-треках. Саме рівненські юнаки вибороли усі три призових місця в чемпіонаті України у класі мотоциклів з об’ємом двигуна 125 см.куб..

 

 

 

Протягом сезону змагання на рівненському мототреці запам’яталися перемогами, злетами та падіннями. Радість від перемог та розчарування від поразок спіткали як вболівальників, так і спортсменів.

 

 

 

Церемонія нагородження розпочалася з перегляду ролика, присвяченого спідвею - спорту №1 у Рівному, після чого до вітального слова були запрошені Голова Рівненської облдержадміністрації Олексій МУЛЯРЕНКО та міський голова Рівного Володимир ХОМКО. Обидва відзначили підвищення рівня проведення змагань у Рівному та пригадали юнацькі роки, коли стали прихильниками мужнього виду спорту. Представники міської та обласної влади отримали подарунки від організаторів свята.

 

 

 

 

 

Святковий настрій підняв учасникам заходу відомий на Рівненщині бандурист Назар Волощук, який виконав українську народну пісню "Наливаймо браття кришталеві чаші...." 

 

 

Після перегляду відео-ролику, присвяченого підсумкам сезону, почесні гості заходу приступили до вручення нагород. Усі присутні спортсмени отримали подарунки згідно досягнень у сезоні 2018.

 

 

Клас 500 см.куб.:

 

Марко Левішин: переможець півфіналу Кубку Європи серед юніорів U19 (Пардубіце, Чехія), фіналіст Кубку Європи серед юніорів U19 (Варкаус, Фінляндія), Володар Кубку МАСЕС (2-й рік поспіль), бронзовий призер Міжнародної Ліги Спідвею «SPEEDWAY FRIENDSHIP CUP» у складі «Рівненського міського спортивно-технічного клубу», срібний призер чемпіонату міста Рівне у класі 500 см.куб., володар Кубку Рівненської області зі спідвею у класі 500 см.куб., срібний призер змагань на "Приз Відкриття Сезону", срібний призер змагань на "Приз Закриття Сезону" в командному заліку. Двічі протягом сезону визнано найкращим гонщиком турніру та володарем Кубку Голови РОДА.

 

 

 

Станіслав Мельничук: срібний призер Відкритого чемпіонату Словаччини (Жарновіца, 2 місце), бронзовий призер Міжнародної Ліги Спідвею «SPEEDWAY FRIENDSHIP CUP» у складі «Рівненського міського спортивно-технічного клубу», срібний призер Меморіалу  (Копрівніце, Чехія), переможець Відкритого Кубку Червонограду (1 місце), переможець Відкритого Чемпіонату міста Рівне у класі 500 см.куб.. (1 місце), срібний призер змагань на "Приз Закриття Сезону" в командному заліку, володар Кубку Голови РОДА.

 

 

 

Віталій Лисак: бронзовий призер Міжнародної Ліги Спідвею «SPEEDWAY FRIENDSHIP CUP» у складі «Рівненського міського спортивно-технічного клубу» в командному заліку та 3-й призер в особистому заліку, бронзовий призер змагань на "Приз Відкриття Сезону", срібний призер змагань на "Приз Закриття Сезону" в командному заліку.

 

 

 

Віталій Коваль: бронзовий призер Міжнародної Ліги Спідвею «SPEEDWAY FRIENDSHIP CUP» у складі «Рівненського міського спортивно-технічного клубу», півфіналіст командного чемпіонату Європи серед юніорів у складі збірної України, півфіналіст чемпіонату Європи еред юніорів U21, срібний призер змагань на "Приз Закриття Сезону" в командному заліку, срібний призер кубку Рівненської області зі спідвею у класі 500 см.куб.

 

 

 

Назар Федорчук: бронзовий призер Міжнародної Ліги Спідвею «SPEEDWAY FRIENDSHIP CUP» у складі «Рівненського міського спортивно-технічного клубу», учасник міжнародних змагань в Угорщині, бронзовий призер Відкритого Кубку Рівненської області зі спідвею у класі 500 см.куб..

 

 

 

Назар Ткачук: бронзовий призер Міжнародної Ліги Спідвею «SPEEDWAY FRIENDSHIP CUP» у складі «Рівненського міського спортивно-технічного клубу», бронзовий призер Відкритого чемпіонату міста Рівне у класі 500 см.куб..

 

 

 

Павло Бондарчук (був відсутнім): переможець Кубку Ветеранів (аматорів) спідвею у своїй віковій категорії в Червонограді, переможець чемпіонату Рівненської області у класі 500 см.куб.

 

Клас 125 см.куб.:

Роман Капустін (12 років): чемпіон України серед юнаків у класі 125 см.куб., переможець "Меморіалу Ігоря Марка" у класі 125 см.куб., чемпіон міста Рівне та володар кубку Червонограда у класі 125 см.куб.., срібний призер турніру до 35-річчя стартів Петра Федика у класі 125 см.куб. (Червоноград).

Окрему грошову винагороду Роману Капустіну вручив депутат Рівненської міської Ради, один з керівників "Рівненської Фабрики Нетканих Матеріалів" та багаторічний меценат Рівненського Баскетболу Богдан ГАПЯК.

 

 

 

 

Віталій Філліпович: віце-чемпіон України серед юнаків у класі 125 см.куб., срібний призер "Меморіалу Ігоря Марка" у класі 125 см.куб., віце-чемпіон міста Рівне, срібний призер кубку Червонограда у класі 125 см.куб., володар Кубку Рівненської області у класі 125 см.куб.

 

 

 

Владислав Борейчук: бронзовий призер чемпіонату України серед юнаків у класі 125 см.куб., бронзовий призер турніру до 35-річчя стартів Петра Федика у класі 125 см.куб. (Червоноград), срібний призер Кубку Рівненської області у класі 125 см.куб.

 

 

 

Микола Копелюк: чемпіонат України серед юнаків у класі 125 см.куб. - 4 місце, бронзовий призер "Меморіалу Ігоря Марка" у класі 125 см.куб., переможець турніру до 35-річчя стартів Петра Федика у класі 125 см.куб. (Червоноград), бронзовий призер чемпіонату міста Рівне, бронзовий призер кубку Червонограда у класі 125 см.куб..

 

 

 

Станіслав Ксенжук: чемпіонат України серед юнаків у класі 125 см.куб. - 5 місце, бронзовий призер Кубку Рівненської області у класі 125 см.куб..

 

 

 

Окрему нагороду з нагоди 50-річчя було вручено Легенді Рівненського спідвею, єдиному володарю "Золотого Шолому Словаччини" серед українців (1995 рік), 4-разовому чемпіону України, "Народному Гонщику" Володимиру КОЛОДІЮ.

 

 

 

 

Не оминули увагою і тренерський штаб "Рівненського міського спортивно-технічного клубу". Майстер спорту міжнародного класу зі спідвею, а нині тренер Віктор Гайдим та інструктор з фізкультури Ігор Муха (був відсутнім) отримали подяки.

 

 

 

Подяки за постійну підтримку у проведенні змагань було вручено начальнику управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Рівненської міської ради Сергію Шевчуку та начальнику управління у справах молоді та спорту Рівненської облдержадміністрації Віталію Ліпському, якого одночасно було оголошено Почесним Членом "КЛУБУ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ РІВНЕНСЬКОГО СПІДВЕЮ".

 

 

 

 

Після перегляду відео-ролику, присвяченого планам на сезон 2019, протягом якого буде святкуватися 60-річчя Рівненського спідвею, до слова був запрошена людина, яка вживу бачила майже всі змагання на рівненському мототреці протягом цих років, - "Золотий Голос Українського мотоспорту" та почесний член "КЛУБУ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ РІВНЕНСЬКОГО СПІДВЕЮ В'ячеслав КРИЖАНІВСЬКИЙ.

 

 

 

 

За підсумками сезону найкращим гонщиком було визнано Марка ЛЕВІШИНА, який у вигляді Гранту отримав наступні нагороди:

 - міський Голова Рівного Володимир ХОМКО вручив 18-річному спортсмену новенький шолом ARAI:

 - Голова Рівненської облдержадміністрації Олексій МУЛЯРЕНКО подарував Марку новеньку раму до мотоцикла;

 - багаторічний партнер змагань у Рівному фірма "Car Bus" - грошову винагороду.

 

 

 

 

 

 

Незабаром стартуватиме новий спортивний сезон, який стане ювілейним – 60-им в історії Рівненського спідвею, однак це вже зовсім інша історія... 

Джерело

 

Ключові слова Рівне мер міста

Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua