logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

РІВНЕ – НЕ ЗОВСІМ КОМФОРТНЕ ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

РІВНЕ – НЕ ЗОВСІМ КОМФОРТНЕ ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Сьогодні у Рівному говорили про містян з інвалідністю. Зокрема, згадували про умови для їх пересування, можливість працевлаштуватися. Заступник міського голови Віталій Герман ствердив, що наше місто є не зовсім комфортним для маломобільних груп населення. Причин цьому декілька, повідомляє агенція новин «Рівне Інформаційне».

Як зазначив радник мера Рівного з питань людей з інвалідністю Петро Поліщук, позитивні зміни в покращенні умов для «особливих» рівнян у місті таки є. Це – озвучення зупинок в тролейбусах, закупівля низькопідлогового громадського транспорту, тактильна плитка перед пішохідними переходами.

Правда, є проблеми з тим, як кладуть ту тактильну плитку. У деяких місцях її кладуть неправильно, не згідно норм. Вона повинна лежати перпендикулярно до переходу. А вони чогось кладуть її, виходить, і навскоси інколи,

– розповідає Петро Поліщук.

Усі учасники сьогоднішньої прес-конференції

 

Також, у Рівному дуже мало пандусів. Через «пірамідки», які обмежують рух транспорту на тротуарах, люди з інвалідністю можуть зачепитися і просто впасти.

В Україні така ситуація з умовами для людей з інвалідністю скрізь. Рівне не є якимось винятком,

– додав радник мера Рівного Володимира Хомка.

 

Деякі причини цього назвав заступник міського голови Віталій Герман:

Справа в тому, що починаючи з 2007-го року органи місцевого самоврядування було позбавлено повноважень контролю у сфері будівництва. Такі повноваження повернулися органам місцевого самоврядування лише через 10 років, тобто минулоріч.

Також, досі діють застарілі державні будівельні норми. Вони, впринципі, не відповідають тим запитам суспільства і тому тренду сучасного європейського міста, які необхідно реалізувати. Лише в липні цього року передбачається затвердження нових державних будівельних норм. Це стосується й будівництва доріг, зокрема. Наприклад, ті самі «острівки безпеки» на дорогах, які давно досить популярні у Європі,

– зауважив пан Герман.

В області з умовами для людей з інвалідністю ситуація набагато гірша. Однак, у деяких міста – зокрема, «північних» Сарнах, Березному – деякі роботи для їх покращення все ж таки почали.

Щодо працевлаштування рівнян з інвалідністю, то наразі «в черзі» у Рівненському міському центрі зайнятості понад 200 осіб. З них працевлаштувались близько 20, тобто кожен десятий. Працюють містяни з інвалідністю у сферах торгівлі, будівництва, транспорту.

Джерело


Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua