logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

OPEN SPACE у рівненському РАЦСі: документи видають за лічені хвилини

OPEN SPACE у рівненському РАЦСі: документи видають за лічені хвилини

 

 

Свідоцтво про народження, довідку про шлюб – у Рівному це можна отримати за лічені хвилини. У міському відділі РАЦС сьогодні відкрили OPEN SPACE.

Так називається осучаснений відділ, де видають громадянам акти цивільного стану. На відкриття прибула екс-керівник Рівненського облуправління юстиції Іванна Смачило, яку нещодавно призначили заступником Міністра юстиції.

Вона докладніше розповіла, які документи видаватимуть у РАЦСі дуже швидко.

Громадянин бачить, як все відбувається. Може отримати тут послугу з реєстрації народження, одруження, зі зміни свого імені, дублікати документів, свідоцтво про смерть родичів - за лічені хвили. Тут також можна замовити апостиль – легалізацію офіційних документів – раніше треба було їхати в Київ, а тепер треба прийти сюди, заплатити 51 гривню, і отримати максимум за 5 днів легалізований документ.

 

 

Всього можна отримати 12 видів документів. Рівненський OPEN SPACE - восьмий в Україні. Перший відкрили в Києві.  Завдяки створенню «опенспейсів» Мін'юст хоче розпрощатися з «совком» у відділах РАЦСу.

Окрім прискорення роботи з документами, у відділі таким чином прибрали біганину кабінетами.

 

 

Начальник обласного управління юстиції Микола Станіщук зазначив, що на створення відкритого центру окремо з Міністерства коштів не виділяли. Близько 200 тисяч гривень вдалося закумулювати власними силами.

 

 

Джерело


Ключові слова Рівне

Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua