logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

Оновлення законодавства у порядку оформлення паспорта громадянина України

Оновлення законодавства у порядку оформлення паспорта громадянина України

 

Кабінет міністрів України затвердив та вніс зміни до постанови №302 від 25.03.2015 року (редакція від 05.10.2018 р.). Згідно оновлених норм паспорт громадянина у формі книжечки відтепер можна за бажанням обміняти на паспорт у формі ID-картки. Але порядок подачі документів за територіальністю не змінився. Як і раніше при першому обміні - за зарестрованим місцем проживання. А вже у всіх подальших випадках оформлення - в будь-якому територіальному підрозділі ДМС, Паспортному сервісі, Центрах надання адміністративних послуг, в яких встановлене обладнання для оформленя біометричиних документів.

Є ще одне нововведення у порядку обміну паспорта. Перелік випадків, за яких здійснюється обмін паспорта у формі книжечки на паспорт у формі картки доповнено новим пунктом: якщо особа досягла 25- чи 45-річного віку та не звернулася в установленому законодавством порядку не пізніше як через місяць після досягнення відповідного віку для вклеювання до паспорта зразка 1994 року нових фотокарток.

Таким чином, якщо громадянин України, який досягнув 25- чи 45-річного віку та не звернувся за вклейкою фото протягом місяця, після цього періоду не зможе здійснити вклейку фото. Просимо звернути на це увагу.

 

Джерело


Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua