logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

Європейські стандарти: в Україні звузять смуги руху на дорогах

Європейські стандарти: в Україні звузять смуги руху на дорогах

 

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства ввело нову норму щодо звуження ширини смуг руху на дорогах у містах і селах для впровадження європейських стандартів безпеки на дорогах.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй Facebook-сторінці.

Відповідні зміни стосуються проектування нових і реконструкції існуючих вулиць та доріг і містяться у нових державній будівельній нормі В.2.3-5:2018 Вулиці і дороги населених пунктів. Оновлений ДБН вже опублікований і набуде чинності з 1 вересня 2018 року.

“Сьогодні в Україні ширина смуг руху на дорогах складає 3,5-3,75 метрів у залежності від їх призначення. Проте європейська практика показує, що дороги з меншою шириною смуги руху – близько 3-3,25 метрів – підсвідомо спонукають водіїв їхати з меншою швидкістю”, — написав Парцхаладзе.

За його словами, такі зміни сприятимуть збільшенню пропускної здатності вулиць і зменшенню заторів, ефективному розвитку велосипедного руху та громадського транспорту завдяки облаштуванню окремих смуг для них. Крім того, це підвищить безпеку дорожнього руху та зменшить аварії на дорогах.

 

Джерело


Ключові слова закон

Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua