logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

Герман розповів, хто причетний до притягнення реєстраторів до адмінвідповідальності

Герман розповів, хто причетний до притягнення реєстраторів до адмінвідповідальності

Про притягнення до адміністративної відповідальності двох державних реєстраторів Рівненського ЦНАПу портал «ЧаРівне.інфо» писав у попередньому матеріалі. Як виявилося, намір обласного управління юстиції про притягнення до відповідальності реєстраторів виник через скаргу, яку подали структури, близькі до депутата Рівнеради Василя Немеша (а в даному випадку мається на увазі Рівненська обласна асоціація по сільському будівництву «Рівнеагробуд») через відмову реєстраторів зареєструвати ухвалу суду від 02.12.2016 у справі № 564/2233/16-ц Про скасування заходів забезпечення позову. На той час ця ухвала не мала законної сили, а, отже, не могла бути зареєстрована, а на сьогодні вона взагалі скасована, запевняє нас екс-керівник Рівненського ЦНАПу, а нині заступник міського голови Рівного Віталій Герман. Тому, на його бачення, позиція облуправління юстиції у Рівненській області виглядає дивною.

- Ще до Нового року депутат Василь Немеш хотів зареєструвати в Єдиному державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень ухвалу Костопільського суду, яка не набрала законної сили. Ухвала стосувалася скасування заходів забезпечення позову в цивільній справі. Ми пояснили, що така ухвала не підлягає державній реєстрації. Був тиск. Ми вистояли. Викликали поліцію, а вони викликали телебачення - «Рівне 1». В ефір сюжет, щоправда, не пустили, бо видно не проплатили. Стосовно ухвали, то ми її не зареєстрували, відповідно вони подали скаргу в Міністерство юстиції на дії наших державних реєстраторів. Мін’юст скерував скаргу в Головне управління юстиції в Рівненській області. До нас прийшов лист. Ми написали пояснення по суті. Сьогодні викликали двох державних реєстраторів для дачі усних пояснень. Вони пояснили, що діяли в межах і спосіб, передбачені законами України, але їх повідомили, що будуть притягувати до адміністративної відповідальності. При цьому будь-яких актів чи протоколів нашим реєстраторам не вручили, - розповів Віталій Герман.

Якщо обласне управління юстиції вважає, що за результатами розгляду скарги є підстави до притягнення до адмінвідповідальності, то відповідно скеровуються матеріали до суду, наголосив Герман. За його словами, питання власності щодо приміщень на вул. 16 Липня, власне, й через що виникла проблема, вирішується в судах.

- У результаті розгляду цих справ періодично виникають ухвали суду – одні підлягають державній реєстрації, інші – не підлягають. Якщо є законні підстави, тоді підлягають. Але та ухвала, яку, на думку Немеша, ми мали зареєструвати, тоді не набрала законної сили, а 11 січня вона взагалі була скасована, - зазначив Віталій Герман.

Сьогодні в обласному управлінні юстиції відбулося засідання комісії, на якій заслухали двох державних реєстраторів. Відповідно ця комісія й може направити до суду матеріали. Втім, поки письмових підтверджень щодо притягнення до відповідальності реєстратори не отримували, каже Герман. Позиція обласного управління, очевидно, незмінна – реєстраторів хочуть притягнути до відповідальності, а Віталій Герман наполягає, що це може зробити суд.

При цьому Віталій Герман згадав, як Василь Немеш виступив проти нього на сесії Рівнеради, депутат, нагадаємо, звинуватив нинішнього заступника мера Рівного у тому, що «ним керує кримінал».

- За мене проголосували 34 депутати, не проголосували 4 депутати з «Радикальної партії». Це (скарга на реєстраторів, авт.) пов’язано з тим, щоб мене відволікти як профільного заступника міського голови від нагальних справ з будівництва. Мені незрозуміло, навіщо переводити свій конфлікт у ЦНАП. Адже те саме можна зробити в нотаріуса. До речі, він намагався це зробити в нотаріусів, але йому відмовили всі нотаріуси по місту, то він вирішив знайти тут слабку ланку та натиснути на державних реєстраторів та зробити те, що йому хотілося. Йому відмовили всі, то він вирішив скандалом, нахрапом, - заявив Віталій Герман.

Журналіст порталу «ЧаРівне.інфо» намагався подзвонити стосовно цих звинувачень до Василя Немеша, втім, депутат відразу після представлення журналіста кинув слухавку.

Автор: Денис ГРИЩУК


Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua