logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

Заступник міського голови Рівного Віталій Герман: «Моя мета – збудувати раціональне, комфортне місто для життя і відпочинку»

Заступник міського голови Рівного Віталій Герман: «Моя мета – збудувати раціональне, комфортне місто для життя і відпочинку»

29 грудня 2016 року відбулася остання у 2016 році сесія Рівненської міської ради у порядку денному якої, окрім інших питань – затвердження Германа Віталія Ігоровича заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради.

У результаті голосування це рішення підтримали 34 депутати. Ми вирішили поспілкуватися з вже новопризначеним заступником та дізнатися про його перші кроки на новій посаді.

- Віталій Ігорович, які Ваші перші відчуття на новій посаді?
- Для мене це, звісно, збільшення відповідальності. Адже, якщо раніше у моєму підпорядкуванні була лише одна структура міської влади – Управління забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради (ЦНАП), то з новим призначенням повноваження будуть значно збільшені.

- Але Вас це ж не лякає?
- Ні, не лякає. Я готовий працювати, маю для цього достатній управлінський досвід і певні досягнення. За рік, з дня відкриття Рівненського регіонального центру надання адміністративних послуг (29.01.2016.р – авт.), був зроблений ривок у сфері надання адміністративних послуг у Рівному: ініційовано створення ГО «Всеукраїнське об’єднання ЦНАПів», створено концепцію бренду «Єдиний open spase» для надання адміністративних послуг, децентралізовано повноваження у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, формування і ведення реєстру територіальної громади міста, реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання. Окрім того, реалізовано проект закупівель через систему PROZORRO, відкрито відділення Ощадбанку на території ЦНАПу та встановлено термінали на робочих місцях реєстраторів.

Станом на грудень 2016 року надано 168 000 адміністративних послуг.
Звісно, не все вдавалося відразу, доводилося методом спроб і помилок реалізовувати сучасні практики, але ми не стоїмо на місці і продовжуємо рухатися вперед. Найбільшою своєю заслугою вважаю створення згуртованого колективу, справжньої команди, де вітається ініціатива кожного. Без цих людей неможливо було б досягнути того визнання, яке ми маємо сьогодні. Зокрема, у грудні 2016 року на підсумковій конференції конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування», котру щорічно організовує Мінрегіон у співробітництві з Програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» отримав Спеціальну Відзнаку за впровадження електронної інформаційно-телекомунікаційної системи «ЦНАП-Smart-quality-service». Ця інформаційна система призначена для формування і ведення єдиного реєстру територіальної громадив електронному вигляді; зберігання, захисту обробки, використання і поширення інформації про особу та про документи, до яких вносяться відомості.

Окремо хочеться подякувати нашим партнерам «РЕНОМЕ СМАРТ», які допомагають розбудовувати сучасний документообіг у Рівному, зокрема у ЦНАПі. Сьогодні ми будуємо плани на подальшу ефективну співпрацю.

2016 рік став визначальним у запровадженні інновацій, адаптації нових послуг, гарантуванні прозорості, відкритості, зрозумілості дій та вчинків влади. Нами були вивчені кращі вітчизняні та зарубіжні практики, проведено аналіз досвіду створення, організації діяльності мережі «прозорих офісів» у містах: Вінниця, Луцьк, Івано-Франківськ, Київ, Одеса, Харків, Люблін (Польща), Саарбрюкен, Трір (Німеччина).

Нашим основним завданням стала докорінна зміна процесу надання адміністративних послуг, створення зони фізичного і психологічного комфорту для клієнтів, доступності та якості надання адміністративних послуг. Гадаю ми зробили значний крок у досягненні цієї мети.

- Вам не жаль буде полишати своє «дітище»?
- Я створив команду однодумців, здатну професійно підтримувати вже реалізовані проекти та втілювати нові. Окрім того, однією з умов призначення на нову посаду було збереження за мною можливості впливати на розвиток і кадрову політику Рівненського регіонального центру надання адміністративних послуг, адже з ним пов'язано чимало цікавих проектів, які ще хотілося б реалізувати.

- Які Ваші подальші плани на новій посаді у 2017 році?
- Наразі рішенням Рівнеради мене затверджено на посаді заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради.

У моє підпорядкування входитимуть: 

  • Управління забезпечення надання адміністративних послуг (ЦНАП);
  • Управління містобудування та архітектури;
  • Управління державної архітектурно-будівельної інспекції Рівненської міської ради;
  • Управління капітального будівництва;
  • Управління стратегічного розвитку і інвестицій;
  • Відділ міжнародних відносин міськвиконкому;
  • Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення міськвиконкому.

Все це охоплює значний об’єм роботи і першочерговим завданням я ставлю для себе налагодження ефективної кадрової роботи. У моєму професійному арсеналі є курс навчання у Німеччині з утворення ефективної команди, про що маю відповідний сертифікат. Сподіваюся, весь цей досвід стане мені в нагоді.
Окрім того, за ініціативи міського голови, я і моя команда, разом із партнером «РЕНОМЕ СМАРТ» розпочнемо реалізувати у Рівному надсучасний проект Smart Сity – розумне місто. Це не лише інноваційний інструмент, це – нова ідеологія управління містом, це живий діалог влади і жителів, прагнення створити новий підхід до інфрастуктури міста. Наша мета – збудувати комфортне місто, що поступово стане зручнішим для життя і відпочинку городян і туристів.

Відтак, у 2017 році матимемо нові завдання, нові горизонти, яких ми досягатимемо усі разом!

Джерело: ogo.ua


Ключові слова ЦНАП Рівне Віталій Герман

Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua