logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

Відтепер місцеві ради самостійно реєструватимуть осіб за місцем проживання

Відтепер місцеві ради самостійно реєструватимуть осіб за місцем проживання

Зроблено ще один крок на шляху до децентралізації влади: відтепер місцеві ради самостійно реєструватимуть осіб за місцем проживання. При цьому, існуюча реєстрація громадян залишається чинною і жодних переоформлень не потребує.

З метою реалізації повноважень органів місцевого самоврядування щодо виконання своїх функцій з реєстрації осіб Урядом прийнято єдині для всіх правила реєстрації місця проживання особи на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці. Також затверджено форми необхідних для цього документів та порядок передачі органами реєстрації інформації про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання/перебування до Єдиного державного демографічного реєстру.

Нагадаємо, що з 4 квітня 2016 р. набувають чинності норми Закону України № 888-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг", відповідно до яких повноваження у сфері реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб делегуються органам місцевого самоврядування (виконавчому органу сільської, селищної або міської ради, сільському голові (у випадку, коли відповідно до Закону виконавчий орган сільської ради не утворено) - органу реєстрації).

Джерело: www.kmu.gov.ua


Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua