logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

Хто має право отримувати допомогу на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування?

Хто має право отримувати допомогу на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування?

Кому надається допомога?
Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, призначається особам, визначеним в установленому порядку опікунами чи піклувальниками дітей, які внаслідок смерті батьків, позбавлення їх батьківських прав, хвороби батьків чи з інших причин залишилися без батьківського піклування та відповідно до законодавства набули статусу дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування.

Упродовж якого періоду виплачується допомога?
Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, призначається на дванадцять місяців та поновлюється до моменту досягнення дитиною 18-річного віку включно.

Чи призначається допомога у разі перебування дитини на повному державному утриманні ?
Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, не призначається у разі перебування дитини на повному державному утриманні.
Якщо дитина, яка перебуває на повному державному утриманні, перебуває вдома під час літніх канікул або карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, така допомога призначається та виплачується за повні місяці перебування дитини вдома на підставі довідки закладу освіти про те, що дитина в цей час не перебувала на повному державному утриманні.

Нагадуємо жителям Рівненської міської територіальної громади, що прийом документів для отримання державної допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування здійснюється у Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному за адресою: місто Рівне, майдан Просвіти, 2.

#ми_частина_змін


Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua