logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

Допомога при народженні встановлена державою з метою створення належних умов для повноцінного утримання і виховання дітей та надається одному з батьків, з яким дитина постійно проживає

Допомога при народженні встановлена державою з метою створення належних умов для повноцінного утримання і виховання дітей та надається одному з батьків, з яким дитина постійно проживає


Коли звертатися?
Упродовж 12 місяців з дня народження дитини. У разі пропуску зазначеного періоду, право на отримання допомоги втрачається.

Кому звертатися?
Допомога при народженні зараховується до страхового стажу, тож оформляти допомогу потрібно на одного із батьків, хто буде здійснювати догляд за дитиною. Проте, на відміну від попередніх років оформлення допомоги на бабусю чи дідуся законодавством не передбачено.

Куди звертатися?
Якщо батьки фактично проживають або зареєстровані у місті Рівному, необхідно звертатися до ЦНАПу за адресою: м. Рівне, майдан Просвіти 2.

Які документи необхідно подати?

  • Паспорт та реєстраційний номер облікової картки платника податків батьків.
  • Свідоцтво про народження та довідку про реєстрацію місця проживання дитини.
  • Довідку з реквізитами банківського рахунку, який відкритий для отримання соціальних виплат.
  • Одинока мама додатково подає витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян (довідка) про державну реєстрацію народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України.

Який розмір допомоги призначається?
У 2019 році допомога надається у розмірі 41 280 гривень. Виплата здійснюється одноразово у сумі 10 320 гривень, а решта коштів виплачується у розмірі 860 гривень кожного місяця до досягнення дитиною 3 років.

 

#ми_частина_змін


Ключові слова ЦНАП закон

Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua