У понеділок, 22 січня, у приміщенні Інформаційно-освітнього простору InfoHub відбувся круглий стіл «Конструктивний діалог влади й громади щодо просторового перетворення міста»

У понеділок, 22 січня, у приміщенні Інформаційно-освітнього простору InfoHub відбувся круглий стіл «Конструктивний діалог влади й громади щодо просторового перетворення міста»

У понеділок, 22 січня, у приміщенні Інформаційно-освітнього простору InfoHub (м. Рівне, вул. Словацького, 3а) відбувся круглий стіл «Конструктивний діалог влади й громади щодо просторового перетворення міста» за участі представників архітектурно-урбаністичної сфери, будівельної галузі, місцевої влади, громадських активістів, небайдужих громадян та журналістів.

Метою заходу стало обговорення перспектив налагодження конструктивного діалогу між владою та громадськістю у питаннях просторового розвитку Рівного, а також окреслення ефективних способів співпраці у напрямку планування змін міста.

Начальниця відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова пояснила важливість включення мешканців до прийняття рішень та поділилась власним досвідом комунікації влади й громади. Зокрема, у Львові при плануванні просторових змін проводяться щонайменше дві консультації з мешканцями для врахування їх думки.

Участь у круглому столі взяли також представники Рівненської міської ради та депутатського корпусу. Зокрема, заступник міського голови Рівного Віталій Герман акцентував на тому, що влада готова до співпраці з мешканцями. «Законодавством не передбачені публічні консультації у сфері містобудування та архітектури. Проте, на сьогодні, є запит громадянського суспільства щодо необхідності обговорення питань просторового розвитку міста і міська рада готова йти на діалог. Будь–який розвиток міста відбувається успішніше, якщо він проходить на підставі конструктивного діалогу, а не конфліктів. Ми готові до співпраці.»

Також Віталій Герман додав, міський голова передав об’єкти благоустрою для управління містобудування та архітектури: «Раніше цим займалося управління ЖКГ. Від сьогодні ми разом з управлінням капітального будівництва будемо проводити конкурси, громадські обговорення, щоб почути думку рівнян - як саме вони бачать розвиток нашого міста».

Депутатка Рівненської міської ради Людмила Туровська також підтримала пропозицію налагодження діалогу.

Про те, чому конструктивна взаємодія влади та громадськості є ефективною основою для розвитку міста наголосив керівник РОО ВГО «Громадянська мережа ОПОРА», представник «Ради реформ Рівного» Андрій Токарський. Зокрема, він розповів про налагодження цієї взаємодії за допомогою впровадження інструменту публічних консультацій: «З грудня місяця ми працюємо над розробкою проекту Положення «Про публічні консультації», де не звужуємося лише щодо просторових питань. Цей документ дає важливість участі мешканців щодо прийняття важливих для громади рішень».

Завідувач кафедри міського будівництва та господарства НУВГП Олександр Ткачук вказав на важливості комунікації з владою.

У підсумку учасники круглого столу дійшли висновку, що влада й мешканці мають одну спільну мету – зробити місто кращим, залучивши до цього процесу архітектурно-урбаністичну спільноту та мешканців міста. 
Крім цього, важливим залишається дотримання принципу конкурсних засад на проектування, а також щоденна комунікація з владою для досягнення максимальної прозорості та комплексності прийнятих рішень.

За більш детальною інформацією звертайтеся за телефонами:
(067)3603296, Пінчук Олена, керівник проекту;
(096)1691319, Чудінович Олена, менеджер зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ

Захід проводиться за підтримки Європейського Союзу і Центру демократії та верховенства права (проект «Посилення коаліції РПР») в рамках виконання проекту «Ефективне управління та роль мешканців», який впроваджується Рівненської обласною організацією Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА».

Джерело


Ключові слова Рівне Віталій Герман
Приходьте до нас 33028, м. Рівне, майдан Просвіти, 2

Понеділок, Середа, Четвер: з 9.00 до 17.00
Вівторок: з 9.00 до 20.00
П’ятниця, Субота: з 9.00 до 16.00
Вихідний день: неділя.

Віддалені робочі місця ЦНАП у ТРЦ "Злата Плаза"
Понеділок-Четвер: з 10.00 до 18.00
П’ятниця: з 10.00 до 17.00
Вихідні дні: субота та неділя

Віддалене робоче місце в смт Квасилів
смт Квасилів, вул. Богдана Хмельницького, 2
Понеділок, середа, п'ятниця: з 8.00 до 16.00
Вихідні дні: вівторок, четвер, субота та неділя

Віддалені робочі місця ЦНАП
у ТРЦ "Happy Mall"
Понеділок-Четвер: з 10.00 до 18.00
П’ятниця: з 10.00 до 17.00
Вихідні дні: субота та неділя

Віддалене робоче місце ЦНАП
у КНП "Пологовий будинок" РМР
Понеділок-П’ятниця: з 12.00 до 16.00
Вихідні дні: субота та неділя

Віддалені робочі місця ЦНАП
у КНП ЦПМСД "Ювілейний" РМР
Понеділок-Четвер: з 09.00 до 17.00
П’ятниця: з 09.00 до 16.00
Вихідні дні: субота та неділя

Напишіть нам dznap@rivnerada.gov.ua

Зателефонуйте нам: 

Відділ реєстрації місця проживання/ відділ паспортних послуг
(097) 043-00-43;
відділ інтегрованих послуг
(097) 143-00-43;
відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців
(098) 811-45-60;
відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно
(067) 313-62-26;
відділ адміністративних послуг та "Дозвільний центр"
(096) 043-00-43;
гаряча лінія віддаленого робочого місця в смт Квасилів
(097) 743-00-43;
відділ послуг сервісного центру МВС
(067) 643-00-40.
Єдиний багатоканальний номер
(0362) 40-00-43;