logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

Рада врегулювала механізми передачі повноважень виконавчим органам з питань держархбудконтролю сільських, селищних, міських рад

Рада врегулювала механізми передачі повноважень виконавчим органам з питань держархбудконтролю сільських, селищних, міських рад

 

 
Проектом встановлюються чіткі механізми передачі повноважень виконавчим органам з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних, міських рад; та передбачається можливість припинення повноважень виконавчих органів з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних, міських рад за відповідною заявою органу місцевого самоврядування.
 
Передбачено також можливість тимчасового зупинення повноважень виконавчих органів з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних, міських рад за відповідною заявою органу місцевого самоврядування та за результатами здійснення заходів державного архітектурно-будівельного контролю.
 
  • На час припинення та тимчасового зупинення відповідних повноважень виконавчих органів з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних, міських рад такі функції здійснює центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.
 
Проектом Закону передбачено можливість повторної передачі повноважень та відновлення тимчасово зупинених повноважень виконавчих органів з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних, міських рад.
 
 
Зазначений Проект було розроблено у зв’язку з тим, що не всі новостворені органи державного архітектурно-будівельного контролю належним чином надають адміністративні послуг в будівництві, здійснюють заходи державного архітектурно-будівельного контролю, що зумовлює виникнення самочинних будівництв, конфліктних ситуацій та скарг громадян і суб’єктів господарювання.
 
Так, за даними ДАБІ України на даний час повноваження отримали 87 виконавчих органів з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних та міських рад. За результатами здійснення заходів державного архітектурно-будівельного нагляду, починаючи з 1 вересня 2015 року здійснено 138 перевірок щодо дотримання виконавчими органами з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних, міських рад вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил під час провадження ними містобудівної діяльності. За результатами перевірок виявлено 97 порушень, видано 72 приписи про усунення порушень, прийнято 4 рішення про зупинення та 210 рішень про скасування дії рішень виконавчих органів з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних, міських рад.
 
Аналіз даних свідчить, що фактично у 70 % перевірок виявлено порушення, що є надзвичайно високим показником. Низький фаховий рівень підготовки керівників та спеціалістів таких органів також підтверджується численними скаргами, як мешканців, так і підприємців відповідних населених пунктів.

 

Джерело


Ключові слова закон

Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua