logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

На Кабміні затвердили нові вимоги до держслужбовців категорії «А»

На Кабміні затвердили нові вимоги до держслужбовців категорії «А»

 

          Із нововведень – володіння однією з офіційних мов Ради Європи та більш високі вимоги до компетентностей:

  • Управління змінами – вміння формувати плани, управляти та оцінювати ефективність змін.
  • Прийняття ефективних рішень – здатність приймати своєчасні та виважені рішення, аналізувати альтернативи, пропонувати рішення та оцінювати їх ризики.
  • Лідерство – вміння мотивувати команду та сприяти її розвитку, правильно делегувати та управляти результатами, формувати нову та ефективну культуру державної служби.
  • Комунікація та взаємодія – здатність визначати стейкхолдерів та вибудовувати ефективні відносини з ними, вміння ефективно взаємодіяти та забезпечувати ефективну і послідовну комунікацію.
  • Досягнення результатів – здатність формувати цілі, долати перешкоди та фокусувати зусилля на досягненні чітких результатів.
  • Стресостійкість – здатність до конструктивного зворотного зв’язку та критики, вміння управляти емоціями та самоконтроль.
  • Управління ефективністю та розвиток людських ресурсів – вміння управляти проектами та людськими ресурсами, організовувати роботу та контролювати її виконання, мотивувати співробітників.
  • Робота з інформацією – здатність працювати з базами даних законодавства та аналітичною інформацією, запроваджувати та використовувати електронне урядування.

 

          Крім того, для оцінки компетенцій, вже в цьому році, за підтримки Європейського союзу буде запущений новий центр оцінювання при Нацагентстві державної служби, що також посилить ефективність роботи державних службовців.

#НоваДержавнаСлужба має бути професійною та працювати на результат. Тільки так зможемо досягти критично важливих для України змін та впровадити реформи. Наша мета - побудувати ефективне державне управління, що працює в інтересах громадян та бізнесу, орієнтується на їх потреби, відповідає на виклики та забезпечує розвиток держави.

Реформа державного управління Офіс реформ Кабінету Міністрів УкраїниНаціональне Агентство Украіни З Питань Державноі Служби

Джерело


Ключові слова None

Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua