logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

28 березня представники команди Рівненського ЦНАПу у місті Києві поділилися досвідом щодо втілення інноваційних рішень у сфері реєстрації місця проживання

28 березня представники команди Рівненського ЦНАПу у місті Києві поділилися досвідом щодо втілення інноваційних рішень у сфері реєстрації місця проживання

28 березня 2018 року представники команди Рівненського регіонального центру надання адміністративних послуг - Тетяна Якобчук та Анна Дмитрієва під час круглого столу на тему: «Сприяння реєстрації місця проживання та запобігання зловживанням у цій сфері», що відбувся у місті Києві, поділилися досвідом щодо втілення інноваційних рішень у сфері реєстрації місця проживання.

У круглому столі взяли участь представники органів державної влади України, служби організацій громадянського суспільства, що займаються моніторингом стану забезпечення свободи пересування та впровадження державної політики щодо надання доступу до гарантованих прав і послуг.

Слід зазначити, що у більшості країн, які входять в Організацію з безпеки і співробітництва в Європі, реєстрація місця проживання є адміністративною традицією та розглядається як засіб забезпечити точне планування й надання державних послуг. В Україні, як і в багатьох інших державах-учасницях ОБСЄ, реєстрація місця проживання стала, складовою частиною адміністративної системи та засобом забезпечення точного планування й надання адміністративних послуг.

Команда Рівненського регіонального центру надання адміністративних послуг акцентувала увагу на основних проблемах із забезпечення точності та оперативності процесу реєстрації місця проживання.

Представники команди Рівненського регіонального центру надання адміністративних послуг представили приклад інноваційної практики у сфері реєстрації місця проживання, зокрема, програмний засіб «ЦНАП-Smart-quality-service» створений для формування та ведення реєстру територіальної громади в електронному вигляді.
Запровадження вказаного програмного засобу дозволяє максимально швидко та якісно надавати адміністративні послуги у сфері реєстрації місця проживання.

Окрім того, учасники розглянули можливості подальшого удосконалення системи реєстрації місця проживання в світлі досвіду й успішної практики інших держав-учасниць ОБСЄ. Також, не залишилися без уваги можливі інноваційні інструменти, що забезпечать точний облік і фіксацію змін місця проживання громадян в межах України та виїзд на проживання закордон.

Дивитись більше ФОТО

Крок за кроком будуємо безпечне, сучасне європейське сервісне місто орієнтоване на потреби громадян!
Рідне місто починається з тебе!


Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua