logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

«Трапилася халепа», – рівнянин ділиться досвідом подачі документів на закордонний паспорт по-новому

«Трапилася халепа», – рівнянин ділиться досвідом подачі документів на закордонний паспорт по-новому

23 червня у рівненському ЦНАПі розпочали записувати в автоматизовану в чергу для отримання закордонного біометричного паспорта. 

Керівник інформаційного відділу рівненського «Комітету виборців України» Святослав Дубов, подаючи документи на виготовлення біометричного закордонного паспорту по-новому, через місцевий ЦНАП, зіштовхнувся з халепою. Проте все завершилося краще, ніж могло би.

Про свій досвід рівнянин розповів на своїй фейсбук-сторінці:


Святослав Дубов розповідає, що прийшов у ЦНАП за 15 хвилин до своєї черги, на всяк випадок, перепитав у працівниці, як і коли чекати свою чергу, яка попередньо була встановлена на 12:00. Чекав висвітлення свого номера з чека на екрані із вказаним місцем. Дочекався рівно о 12:00, без усіляких збоїв чи затримок.

«Підійшов до свого віконця. Працівниця почала перевіряти чек на оплату послуги і тут трапилася халепа… Виявляється в банку, де я напередодні оплачував послугу, неправильно ввели дві циферки призначення платежу… І тому фактично мій чек у ЦНАПі виявляється недійсним (він би відійшов для районного відділу ДМС, бо в них такі реквізити)», – пише рівнянин.

Святослав Дубов припускає, що враховуючи «неправильність» чеку як одного з необхідних документів, його мали б відправити виправляти цю помилку і заново ставати в чергу (а вона зараз аж на місяць, а то й більше вперед). Однак, на щастя, працівники ЦНАПу не стали одразу вмикати бюрократію, а порадили спробувати вирішити цю проблему з банком і підійти знову через годину. При цьому, звісно, у Святослава вже фактично не було заброньованої черги.

«Я швидко побіг у банк, де оплачував і пояснив проблему. На щастя, і в банку вирішили не вмикати бюрократію, визнали свою помилку, касир від неї не відмазувалася, зробили уточнення платежу і видали офіційний папірець, щоб я міг довести правильність своєї оплати в ЦНАПі. Знову прибіг у ЦНАП, дочекався, поки звільниться «моя» працівниця, показав папірець з банку, його узгодили, очевидно з керівником, і сказали, що все добре – можна оформлювати документи. Лише одна проблема: черга ж електронна рухається, а я з неї вилетів. Але мене не відіслали знову займати чергу, а сказали трохи почекати, поки звільниться місце. На щастя, місце таки звільнилося хвилин за 10-15 і все далі зробив вдало: подав документи, сфоткався, залишив відбитки пальців у базі, здав старий паспорт, підписав заяву. Тепер залишилося чекати смс, коли прийти і забрати свій документ», – тішиться рівнянин.

Тож Святослав Дубов радить перевіряти повністю всі реквізити, коли їх оплачуєте, щоб потім не трапилася подібна халепа. Каже, що в чеку перевіряв спочатку лише правильність своїх даних, а на решту подумав, що все добре.

«І будьте чемними зі всіма, щоб і до вас ставилися по-людськи», – додає рівнянин і дякує працівникам ЦНАПу за  розуміння.

Нагадуємо, вартість виготовлення біометричного паспорта – 557,32 грн (термін виготовлення – до 20-ти робочих днів), терміновий (до 7-ми робочих днів) – 810,32 грн.

 

Джерело: 4vlada.com


Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua