logo

Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному

Власність і закон: Як забезпечити захист ваших прав у сучасному світі

Власність і закон: Як забезпечити захист ваших прав у сучасному світі

🏡Власність і закон: Як забезпечити захист ваших прав у сучасному світі.

Друзі👭, останнім часом мережою інтернет активно поширюється інформація щодо реєстрації прав на нерухоме майно, що викликає великий інтерес мешканців нашої територіальної громади до процедури реєстрації нерухомості. Кількість поданих документів свідчить, що мешканці нашої територіальної громади відповідально відносяться до правового захисту своєї власності.

Ми розуміємо, що інформація в мережах викликає занепокоєння серед наших громадян, тому хочемо надати зрозуміле роз'яснення. Наразі не існує обмежень у термінах подачі документів для реєстрації нерухомості.

📌Кому потрібно внести відомості до реєстру?

Рекомендовано власникам нерухомості, зокрема житлових будинків, будівель, споруд, а також їх окремих частин, квартир, житлових та нежитлових приміщень, які набули право власності до 2004 року, внести відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

📌Що потрібно для внесення відомостей до реєстру?

Для цього власнику або уповноваженій особі (на підставі нотаріально посвідченої довіреності) необхідно:

✅Звернутися до Центру надання адміністративних послуг у місті Рівному за адресою: майдан Просвіти, 2;

✅при собі документ, що посвідчує особу, реєстраційний номер облікової картки платника податків;

✅правовстановлюючі документи, які містять штамп або відмітку БТІ та інформаційну довідку з БТІ про підтвердження реєстрації права власності на паперових носіях. У разі коли в документах, що подаються для державної реєстрації права власності на об’єкт нерухомості, відсутні відомості про його технічні характеристики, власнику необхідно технічний паспорт внести до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Реєстрація прав на нерухоме майно є важливою процедурою, яка дозволяє власникам нерухомості мати повний контроль над своєю власністю. Це забезпечує захист від можливих спроб незаконного захоплення або обмеження прав на майно. Крім того, реєстрація спрощує вчинення будь-яких правочинів у майбутньому, таких як продаж, обмін або дарування нерухомості.


Контакти

Графік роботи

Слідкуйте за нами тут:
Напишіть нам
dznap@rivnerada.gov.ua